مشاوره مدیریت

فضای کسب و کار در راستای جهانی شدن به سرعت رقابتی می شود. در این شرایط و بصورت طبیعی بعضی از سازمان ها نسبت به دیگران موفق تر خواهند بود. موثرترین عامل این تفاوت و مزیت، تغییرنگاه به نیروی انسانی بعنوان یک دارایی استراتژیک است. زیرا ترویج چنین نگاهی در سازمان نهایتا منجر به ایجاد ارزش افزوده می شود. بدیهی است از مهمترین وظایف مشاور مدیریت، ارزیابی و عارضه یابی اولیه در سازمان ها، بهبود جایگاه واحد منابع انسانی به عنوان متولی تغییر و تحول و بهسازی فرایندهای منابع انسانی است.

دلایل اهمیت جایگاه واحد منابع انسانی در سازمان ها چیست؟

  • میدانیم امروزه سازمان ها برای اینکه بتوانند در فضای رقابتی باقی بمانند باید بیش از هر زمان دیگری روی کارکنان مستعد و توانمند خود سرمایه گذاری کنند زیرا آنها مزیت رقابتی سازمان ها هستند. اما برای حفظ و نگهداشت نیروهای توانمند واحد منابع انسانی باید جایگاه ویژه و متمایزی داشته باشد.

    در این ویدیو دکتر علیرضا زارع زیدی – مشاور منابع انسانی در خصوص دلایل اهمیت جایگاه واحد منابع انسانی در سازمان ها به موارد مهمی اشاره کرده است.

دکتر علیرضا زارع زیدی سالها بعنوان مشاور و ارزیاب سیستم های مدیریتی دهها سازمان بزرگ و کوچک فعالیت کرده و در عارضه یابی و تحول سازمانی شرکت های زیادی نقش داشته است. بخشی از اقدامات و پژوهش های ایشان در این حوزه با سرچ در گوگل قابل مشاهده است. برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با شماره 09128397582⁩ تماس بگیرید.

خدمات مشاوره مدیریت

با ورود یک متخصص حوزه مدیریت به سازمان، وی ابتدا به گردآوری اطلاعات لازم برای دستیابی به چالش ها و مشکلات موجود یا در حال تکوین می پردازد و تلاش می کند که فرصت هایی را که سازمان می تواند از آنها برای بهبود وضع خود بهره بگیرد شناسایی کند. در مرحله بعد باید پژوهش دقیقی از دلایل شکل گیری عارضه های سازمانی و علت های وجودی آن انجام شود. “تشخیص” حساس ترین مرحله کار یک مشاور مدیریت است.

 

بنابراین دکتر علیرضا زارع زیدی به عنوان مشاور مدیریت 2 هدف عمده را در سازمان دنبال می کنند:

  1. بهبود کارکرد افراد، گروه ها و سازمان
  2. انتقال روش و مهارت های ضروری که اعضای سازمان را قادر خواهد ساخت تا بصورت پیوسته کارکرد خود را بر اساس آنها بهبود دهند. برنامه های مشاوران مدیریت بلند مدت، برنامه ریزی شده و مستمرند.

نکته مهمی که دکتر علیرضا زارع زیدی – مشاور مدیریت در سازمان های تولیدی و خدماتی مبلغ آن بوده و پیگیری می کند، ایجاد ارزش افزوده در کلیه فرایندهای سازمان خصوصا بهبود فرایندهای تولید است. در همین راستا پیاده سازی سیستم تولید ناب یکی از اقدامات ایشان در سازمان هاست. برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با شماره 09128397582⁩ تماس بگیرید.

یکی دیگر از اقداماتی که متولیان و متخصصان مدیریت در سازمان ها می بایست انجام دهند، ایجاد یک سیستم آموزش هدفمند و بر اساس نیازهای واقعی سازمان است. این آموزش ها می بایست بر اساس عارضه یابی های صورت گرفته و همراستا با استراتژی های سازمان باشد. در این خصوص نیز دکتر علیرضا زارع زیدی مدرس دهها عنوان دوره های تخصصی مدیریت در سازمان هاست که برخی از عناوین این دوره ها در سایت ایشان قابل مشاهده است.

بطور کلی فعالیت های مشاور مدیریت در یک سازمان تلاشی است:

1. برنامه ریزی شده

2. در سراسر سازمان

3. که به وسیله مدیریت عالی سازمان اداره می شود

4.  که اثربخشی و سلامتی سازمان را از طریق

5. تغییرات سیستماتیک در فر ایندهای سازمان با استفاده از علوم رفتاری افزایش می دهد.

دیگر اقدامات دکتر علیرضا زارع زیدی - مشاور مدیریت در سازمانها

  1. تیم سازی و ترویج مدیریت مشارکتی
  2. تدوین استراتژی های کلان کسب و کار در راستای افزایش بهره وری نیروی انسانی
  3. ایجاد برند کارفرمایی
  4. ایجاد فرهنگ سازمانی متناسب با فضای سازمان و استراتژی کسب و کار
  5. پیاده سازی یک سیستم مدون حل مسئله
  6. جذب و استخدام و نگهداشت نیروهای توانمند و ایجاد سیستم مدیریت استعداد
  7. شناسایی کارکنان و مشاغل کلیدی و محوری سازمان
  8. ایجاد سیستم جانشین پروری
  9. بهبود و بازسازی فرایندها و رویه های جاری در تمامی واحدهای سازمان
  10. تجزیه و تحلیل محیط درون و بیرون سازمان و بررسی فرصت های درونی و تهدیدات بیرونی
  11. ایجاد روحیه خلاقیت و انگیزش در سازمان با استفاده از ترویج نظام پیشنهادات
  12. توانمندسازی مدیران و کارکنان و…
  13.  

مباحث مشاور مدیریت، خدمات مشاوره مدیریت

در هر شرکت و سازمانی وجود مدیران خوب یک ضرورت محسوب می شود زیرا آنها به گروه انرژی می دهند، تصمیم می گیرند و عملکرد و کارایی شرکت را بهبود می بخشند. هر مدیر موفقی برای پیشرفت بیشتر به مشاوره مدیریت تخصصی نیاز دارد. سوال این است: مشاوره مدیریت چیست؟ مشاور مدیریت کیست و چه اهدافی را دنبال می کند؟ اصطلاح مشاوره مدیریت به ارائه راهنمای سرمایه گذاری شخصی و حرفه ای اشاره دارد. در واقع مشاوره مدیریت به مجموعه اقداماتی گفته می شود که با ارائه پیشنهادهای کاربردی و عملیاتی در جهت بهبود عملکرد مدیریتی و بالا بردن بهره وری کسب و کار انجام می گیرد. شرکت های مشاوره مدیریت در تمام زمینه‌های کسب ‌وکار، از منابع انسانی و بازاریابی تا فناوری اطلاعات و مالی به ارائه خدمات می‌پردازند. گسترده بودن زمینه کاری مشاوره، این حرفه را جذاب، تخصصی و بسیار وابسته به علوم روز کرده است.
مشاور مدیریت با ارائه مشاوره‌های تخصصی به پیشرفت بیشتر سازمان ها و شرکت ها کمک می کند. مشاوران مدیریت دارای اختیارات بالایی هستند و اغلب زیر نظر مدیران ارشد کسب و کار ورود پیدا می کنند. متخصصان مشاور مدیریت در یک یا چند زمینه سرمایه گذاری تخصص دارند و راهنمایی ها و پیشنهادات خود را متناسب با شرایط خاص سازمان ارائه می دهند. آنها ابتدا راه‌های بهبود کارایی سازمان را بررسی کرده و سپس بهترین گزینه و راه حل را به مدیران ارشد پیشنهاد می دهند. افزایش سودآوری، کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد، آنالیز فرایند، توسعه فناوری، مدیریت تغییر، تدوین استراتژی، توسعه محصولات یا روش استخدام و آموزش نیروی انسانی از جمله حوزه های مختلفی است که مشاور مدیریت به مدیران مشاوره می‌دهد. عملکرد مشاوران مدیریت تنها محدود به یک حوزه خاص نمی شود بلکه آنها در زمینه‌های مختلفی می‌توانند به کسب ‌وکار شما کمک کنند. معمولا اقدامات آنها اصلاح و بهبود فرایندهای انجام کار است. در بسیاری از مواقع، سازمان‌ها از خدمات یک شرکت مشاوره مدیریت جهت حل چالش‌ها و مسائل پیچیده خود استفاده می‌کنند. مسائلی که حل آنها تنها از طریق یک تیم باتجربه و حرفه‌ای انجام می پذیرد.
هرکسی نمی تواند ادعا کند که یک مشاور مدیریت حرفه ای است. مشاوران حرفه ای ضمن کسب مهارت های عمومی باید در یک یا دو حوزه مشخص، متخصص شوند. همچنین مشاوران حرفه‌ای باید از ویژگی‌های زیر برخوردار باشند: 1. تحصیلات مرتبط : معمولا اکثر مشاوران مدیریت در یکی از رشته‌های مربوط به کسب‌وکار مانند مدیریت بازرگانی، مدیریت عمومی، MBA یا موارد دیگر تحصیل کرده‌اند. البته صرف داشتن یا نداشتن مدرک تحصیلی مرتبط نمی‌تواند از افراد مشاور کسب‌وکار حرفه‌ای بسازد. اما داشتن تحصیلات مرتبط می‌تواند یک نکته مثبت تلقی شود. 2. تجربه و سابقه فعالیت مرتبط : یک مشاور مدیریت حرفه‌ای خود باید چندین سال در زمینه‌های مختلف کسب‌وکار مشغول به فعالیت بوده باشد تا بتواند به دیگران مشاوره بدهد. چرا که افراد بدون تجربه کردن یک فعالیت یا یک موضوع، نمی‌توانند مشاورانی حرفه‌ای در آن حوزه باشند. 3. سابقه فعالیت مشاوره : یک مشاور مدیریت باید ابتدا در کنار تیم‌های مشاوره کسب‌وکار چندین سال فعالیت کند تا چم و خم کار را بشناسد. چنین فردی با انواع و اقسام کسب‌وکارها و شرکت‌های مختلف همکاری داشته و پروژه‌های مختلفی را به سرانجام رسانده است. در نتیجه بهتر می‌تواند به دیگران مشاوره بدهد. 4. گواهینانه های مرتبط : در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته مشاوران مدیریت در دوره‌ها و کارگاه‌های حرفه‌ای شرکت و کسب تجربه می‌کنند. به عنوان مثال، گواهینامه cmc یکی از گواهینامه‌های بین‌المللی مربوط به خدمات مشاوره مدیریت است که اعتبار بسیار بالایی دارد. البته داشتن اینگونه گواهینامه‌ها برای فعالیت در این حوزه نه جزء شروط لازم بلکه یکی از شروط کافی است.

شرکت های مشاوره مدیریت در حوزه‌های مختلفی مشاوره‌های تخصصی ارائه می دهند که عبارت است از :

1. حوزه منابع انسانی

شامل طراحی سیستم حقوق و دستمزد، جذب و استخدام، برگزاری و طراحی دوره آموزشی، اجرای برنامه‌های تحول، ایجاد سیستم پادش و انگیزش 

2. بازاریابی و فروش

این حوزه یکی از اصلی‌ترین حوزه‌های مشاوره مدیریت است که هدف آن افزایش فروش، بهبود فرایندهای فروش، آموزش کارکنان فروش و تنوع روش‌های بازاربایی است. 

3. طراحی ساختار

ایجاد و طراحی ساختار یکی از فعالیت‌های تخصصی است که معمولا مشاوران با سابقه از انجام آن برمی‌آیند.

4. بهبود فرایندها

بهبود فرایندهای انجام کار یکی دیگر از حوزه‌های مشاوره مدیریت بوده که انجام آن نقش زیادی در کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری دارد. 

5. کاهش هزینه ها

بهبود فرایندهای حسابداری کمک شایانی به کاهش هزینه‌ها می‌کند. انجام این کار با استفاده از خدمات مشاوره مدیریت امکان‌پذیر است. 

7. طراحی و ایجاد سیستم های اطلاعاتی

طراحی و ایجاد یک سیستم اطلاعاتی یکپارچه و به کار بردن نرم‌افزاهای مرتبط، یکی دیگر از حوزه‌های فعالیت مشاوران این حوزه است.

8. پیاده سازی سیستم

crm طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های ارتباط با مشتری نیاز به تجربه بالایی داشته که مشاوران مدیریت از عهده انجام آن برمی‌آیند.